Winterklaar

De winter overleven met je Windgoo E-Bike, onze tips!

De winter overleven met je Windgoo E-Bike, onze tips!

De zomer is voorbij en het wordt weer hartstikke koud. Het lekker cruisen in de zon, de warme wind in je haren en lekkere stops maken voor een ijsje zit er niet meer in. Maar ook de levensduur en actieradius van je E-Bike en accu hebben de nodige aandacht nodig in de winter. Wij hebben een paar nuttige tips voor je om je Windgoo en jezelf de winter door te helpen!

 1. Lekker blijven fietsen!

  De actieradius (de afstand die de accu kan afleggen) van onze Windgoo producten is getest onder de meer gunstige omstandigheden. Dat wil zeggen 20 graden, geen wind, een vlakke weg, de juiste bandenspanning, bestuurdersgewicht van ongeveer 75 kilo en een nieuwe accu. Deze actieradius wordt dus beïnvloed door een hoop factoren, waaronder het weer. Wind, regen, zon en kou hebben allemaal hun uitwerking op deze actieradius. We kunnen je vast 1 tip geven voor de winter: lekker blijven fietsen!
  Voor de accu is het het beste om in conditie te blijven – dat doe je door hem regelmatig te blijven gebruiken.
 1. Bewaar de accu op kamertemperatuur

  De accu wordt het beste onderhouden bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden. Bewaar deze dan ook niet in de garage of schuur maar bewaar hem in een droge omgeving in je woning. Plaats de accu pas vlak voor je gaat rijden terug in de E-Bike. Bij een Windgoo zonder uitneembare accu plaats je dus het beste je gehele E-Bike op kamertemperatuur.
 1. Even ontdooien :) 

  Hang je accu pas aan de lader als deze weer op ‘kamertemperatuur’ is, dus niet meteen vanuit de koude buitenomgeving. Even de ‘koude vingers’ ontdooien met een kopje chocomelk, zoals wij doen als we een winterwandeling gemaakt hebben.
 1. Check de accu op leeglopen

  Als je je Windgoo de winter niet gebruikt, zorg dan wel dat je je met zo’n 50% batterijstatus bewaart. Check regelmatig of deze niet leeggelopen is, wat kan in de kou, en laadt hem zo nodig iets bij.
 1. Poetsen poetsen poetsen

  Hou je ketting goed schoon en gevet. Hetzelfde geldt voor je frame. Tevens is het slim je bandenspanning iets lager te zetten zodat je meer grip hebt op de besneeuwde en gladde wegen.
 1. Safety first!

  Draag altijd een helm! Zeker als je met kou de weg op gaat. Er zijn dunne beanies te koop die je perfect onder je Windgoo fietshelm kunt dragen. Warmte is belangrijk, maar veiligheid helemaal!
 1. Afdekken

  Plaats je je Windgoo in een fietsenstalling of ergens anders buiten, koop dan een mooie hoes om over je E-Bike te doen als deze in de stalling staat. Dit zorgt ervoor dat hij net wat minder afkoelt en je hem in meer optimale conditie houdt.
 1. Laagjes!

  Laagjes laagjes laagjes. Deze tip gaven we in de zomer ook maar ook in de winter is deze tip onmisbaar. Met laagjes hou je zoveel mogelijk warmte vast. Denk ook aan kleding met goede reflectiestroken om jezelf zo zichtbaar mogelijk te houden op donkere dagen.

Volgende lezen

Back to school met de E20
Door de wind, door de regen!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.